Dekora TV
Stiri
 • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

  Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
 • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

  BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
 • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

  GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Amenajarea corecta a corpurilor de iluminat

Iluminarea zonei de lucru necesita o lumina puternica si orientata spre activitatea case se desfasoara in momentul respectiv: citit, scris, lucru manual, samd. Pentru a realiza o astfel de lumina, trebuie sa alegeti un corp de iluminat care are spotul de lumina directionat catre un singur loc. Daca abajurul este deschis in partea de sus, acest aspect poate reprezenta un plus la iluminarea ambientala a incaperii.

In situatia in care observati ca aveti dureri de cap cand lucrati sau cititi, atunci una din cauze poate fi lumina scazuta din camera, care creaza un contrast inconfortabil. Situatia poate fi remediata prin schimbarea becului cu unul mai puternic sau prin instalarea mai multor corpuri de iluminat, ori acoperirea suprafetei de lucru cu un material care sa reflecte lumina, nu sa o absoarba.

De obicei nu ne gandim ca este importanta distanta la care este asezata lampa pe birou sau in camera, atata timp cat avem lumina. Respectarea unor reguli simple va poate scuti de dureri de cap inutile si de situatii stanjenitoare precum asortarea unor ciorapi albastri la pantaloni negri, sau alegerea unui dosar albastu in locul unuia negru.

Iata cateva reguli stabilite in urma unor masuratori, special pentru iluminarea zonei de lucru si le puteti regla in functie de inaltimea dvs. In primul rand, trebuie sa aveti in vedere o regula generala: diametrul spotului de lumina cazut pe suprafata de lucru, adica atunci cand scriem sau citim, trebuie sa fie de aproximativ 40 cm.
 • In cazul unui birou, lampile de lucru trebuie sa fie coborate pana la 40 cm deasupra biroului, mai degraba decat sa fie amplasate pe perete sau pe birou. Cand sunt totusi amplasate pe birou, spotul de lumina trebuie sa porneasca de la 38-40 cm deasupra zonei de lucru.
 • Lampile puse pe noptiera din dormitor, daca acestea sunt folosite si la citit, trebuie sa fie la 50 de cm deasupra nivelului patului. Daca noptiera este foarte joasa sau, dimpotriva, foarte inalta, atunci ar trebui sa alegeti niste veioze care sa compenseze acest neajuns.
 • Femeile folosesc si machiaj. Deci pentru o masuta de machiaj, amplasati doua surse de lumina la 90 cm departare,de o parte si cealalta a oglinzii, si la aproximativ 40 cm deasupra mesei. Pentru o comoda a carei tablie este folosita in acelasi scop, asezati doua surse de lumina la 90 cm distanta una de alta, de o parte si cealalta a oglinzii, daca presupunem ca aceasta comoda va ajunge pana la brau, atunci corpurile de iluminat ar trebui amplasate la o inaltime de 55 cm deasupra ei.
Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM YourStock InfoConstruct
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact