Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Semineul: caldura moderna a unei case

Un semineu este atat de practic precum o soba, dar mai placut si mai estetic. Cand vedem un astfel de obiect, ne gandim la case vechi, cabane, la trosnetul lemnului, la cana cu vin fiert si la atmosfera de sarbatoare. In ultimii 20 de ani semineul castiga teren intrand in atentia arhitectilor si decoratorilor. Solutiile oferite de producatori permit incadrarea semineului si in spatii mai mici, precum apartamentele de bloc sau cele din vile. Pentru a intelege mai bine un semineu, trebuie sa stim mai multe despre el si functionalitatea lui.

In lume exista 2 tipuri de seminee, inchise si deschise.Cele deschise sunt semineele clasice, fara geam pentru protectia focarului, cel mai adesea alimentate cu lemne. Fac parted in gusturile oamenilor cu inclinatii spre pastrarea traditiilor, dar trebuie spus ca au randamente calorice mici si focul trebuie supravegheat in permanenta, deoarece exista riscul sa sara scantei din vatra. Semineele cu focar inchis (prevazute cu usa din geam termorezistent) au o flacara mai placuta ochiului datorita posibilitatilor de reglare a tirajelor de aer, sunt mai sigure si au randamente ridicate de producere a caldurii. Materia prima pentru a functiona un semineu este lemnul sau gazul, indiferent de tipul de locuinta in care este plasat. Alegerea unuia sau altuia dintre combustibili depinde de gradul de confort dorit, usurinta in alimentare, puterea calorica si randamentele obtinute. Pentru cei care nu agreeaza ideea de a stoca si transporta lemne, alimentarea cu gaz este o solutie practica si comoda. In ceea ce priveste lemnul utilizat, densitatea acestuia, puterea calorica si continutul de apa sunt elemente de luat in consideratie atat pentru obtinerea unei flacari placute ochiului cat si pentru producerea caldurii.

In functie de focarul ales (inchis sau deschis) si de combustibilul utilizat se stabileste si tipul de cos de utilizat. Se pot utiliza cosuri cu tiraj natural sau cu ventilatie mecanica controlata (eliminarea fumului este controlata cu ajutorul ventilatoarelor speciale). Montarea instalatiei de ventilare trebuie sa tina cont de amplasarea semineului si de normele in vigoare pentru prevenirea incendiilor. Semineul este un elemnet de arhitectura si fara sa-si fi pierdut din utilitate devinea ajuns un mijloc important pentru crearea unui ambient placut, indiferent de tipul de locuinta.

Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM YourStock InfoConstruct
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact