Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Plante rare si plante exotice

Gradinarii, peisagistii si amatorii de flori isi doresc plante rare si exotice. Acesti doi termeni sunt foarte cunoscuti si totusi diferiti intre ei.

Plantele exotice pot fi rare, dar nu toate plantele rare sunt neaparat si exotice. De asemenea nu orice planta exotica este rara mai ales printre celelalte plante exotice native.

O planta rara este o planta care se traieste doar intr-o singura regiune si se gaseste de obicei in cateva exemplare. Plante rare pot deveni orice plante specifice unei regiuni care sub actiunea umana si-au restrans aria de raspandire si mai mult de atat pot ajunge sa dispara cu totul. Termenul de rar sau monument al naturii aplicat de o institutie unei flori reprezinta o distinctie de natura sociala data unei plante rare sau exotice.

Titlul de planta exotica este dat oricarei plante care nu creste in mod nativ intr-o zona. Majoritatea plantelor exotice sunt si rare in zona in care sunt transferate, aclimatizate. Unii gradinari numesc planta exotica o planta cu forma si culoare neobisnuita obtinuta prin incrucisari sau mutatii naturale intr-o anumita zona.

Delphinium bakeri este un exemplu de planta care a devenit rara datorita cauzelor de mediu. Este nativa din California si face parte din familia Ranunculaceae. Extinderea infrastructurii, a drumurilor in special este principala cauza a diminuarii numarului de plante de acest gen.

Un alt exemplar frumos, tot din California este Potentilla hickmanii, o floare cu cinci petale galbene, considerata a fi pe cale de disparitie.

Zorelele sunt flori frumoase, de un albastru intens, uneori si mov, si sunt considerate plante exotice pentru ca nu sunt native in America de nord. De asemenea bambusul este o planta exotica care a fost foarte bine aclimatizata. Copaceii mici sau bonsaii sunt de asemenea plante exotice foarte cautate.

Dupa cum se vede plantele rare si cele exotice pot fi confundate intre ele. Acesti termeni au devenit atat de uzitati incat nici nu-ti mai dai seama ca sunt folositi incorect.

Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM YourStock InfoConstruct
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact