Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Intretinerea covoarelor

Unele covoare arata ca noi ani la rand in timp ce altele se deterioreaza foarte repede. Sfatul specialistilor este sa alegeti un covor care sa aiba fibra, textura si culoarea in conformitate cu traficul care va fi in zona amplasarii covorului, frecventa aspirarii si a curateniei periodice.

Ca sa fie bun inca de la inceput, un covor trebuie sa fie bine instalat si sa aiba o captuseala rezistenta. Cele mai frecvent utilizate materiale pentru captuseala sunt uretanul sau fibra sintetica. Toate functioneaza bine, atata timp cat au o densitate mai mare. Covoarele care nu au o densitate mare se vor indoi atunci cand calcati pe ele, determinand in final ruperea acestora. Cheia unei instalari adecvate este intinderea carpetei, care trebuie realizata cu grija deoarece pot aparea cute prima oara cand curatati carpeta. Acestea vor disparea atunci cand se usuca, insa nu mereu. Iar o reintindere a covorului este foarte costisitoare daca ridurile sunt facute in zona cusaturilor.

Murdaria de pe covoarele din lana iese usor la spalat, insa la fel de usor se pateaza. Unele pete sunt dificil de indepartat sau nu mai ies deloc. Intr-o zona de trafic intens unde nu mancati, ca de exemplu holul, sau intr-o zona cu trafic redus ca o sufragerie formala, lana este o excelenta alegere pentru covor.

Dintre fibrele sintetice, cel mai greu se curata polistirenul. Este insa si cel mai rezistent la pete, deoarecele aceste fibre nu accepta usor vopseluri si culori. Un cocor cu o culoare deschisa va face ca spatiile mici sa para mai mari, insa se va vedea fiecare pata. Cel mai bine sunt covoarele care prezinta o gama larga de culori, o strategie aplicata de decoratori in zone de trafic intens cum ar fi holurile hotelurilor.

Puteti inlatura efectele de macinare printr-o aspirare deasa. Pentru zonele in care se circula mult, unii specialisti recomanda sa se faca acest lucru zilnic. Daca nu puteti in fiecare zi, este bine sa faceri acest lucru de cel putin 2 ori pe saptamana.

O aspirare frecventa nu va inlatura toate particulele abrazive care se pot acumula in covor, dar daca apelati la o firma specializata de curatenie acestioa vor avea toata aparatura necesara ca sa va faca covorul sa arate ca nou. Este bine sa facti acest lucru la fiecare 6-12 luni, in functie de numarul de persoane care sta in casa, copii si animale dar si in functie de modelul covorului. Astfel, cele deschise la culoare vor trebui sa fie aspirate mai frecvent.

Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM Compara toate site-urile de gazduire inainte de a cumpara! YourStock InfoConstruct Codare HTML din PSD
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact