Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Cea mai inalta cladire din lume

Se construieste in Dubai si are pana acum doar 688 de metri inaltime, iar lucrarea continua pe verticala!

Dupa ce a devenit cea mai inalta cladire din lume in 2007 si a depasit si cea mai inalta antena de pe glob, in aprilie 2008, Burj Dubai a devenit oficial cea mai inalta constructie facuta vreodata de om. Din varful Turnului, ce are in prezent circa 688 de metri, poti admira intregul Dubai, iar daca atmosfera este propice poti vedea chiar si o parte din Iran. Burj Dubai are 160 de etaje si constructorii adauga cate un nivel nou pe saptamana.

Inaltimea finala este insa secreta.

Dupa finalizarea sa, in 2009, Burj Dubai va gazdui pana la 35.000 de persoane intr-o imbinare de hoteluri, birouri si apartamente. Nu vor lipsi restaurantele, salile de intretinere sau cluburile de noapte. Etajele noua pana la 37 sunt rezervate unor apartamente de lux apartinand casei de moda italiene Armani. La o asemenea inaltime, cladirea este prevazuta cu masuri de securitate suplimentare. La fiecare 25 de etaje au fost construite camere de refugiu consolidate, cu rezerve proprii de oxigen. In plus, toate scarile si caile de iesire sunt marcate cu vopsea fosforescenta. Stalpii de sustinere au fost proiectati astfel incat sa absoarba activitatea seismica din zona, iar fundatia Turnului ajunge pana la 46 de metri adancime. Anterior, recordul pentru cea mai inalta constructie facuta vreodata a apartinut unui turn radio ridicat de regimul comunist din Polonia in 1974. Acesta a fost insa daramat in 1991.

Directorul coordonator al proiectului apreciaza ca, in perioada de varf a constructiei, numarul muncitorilor se va ridica la 20.000, dintre care 4.000 vor lucra numai la ridicarea turnului. Costul proiectului se va ridica la 20 miliarde dolari. La finalizarea lucrarii, vor fi disponibili 4,2 milioane mp de spatii de locuit care se vor realiza pe o suprafata de 203 ha.

In prima faza a fost organizat un concurs de proiecte, castigat, in anul 2003, de catre compania americana Skidmore, Owings si Merril (SOM). SOM a proiectat si turnul Jin Mao (420 m) din Shanghai.

Actualul proiect este realizat din trei elemente dispunse in jurul unui element central. Sectiunea transversala a turnului va descreste pe inaltime astfel incat ultima portiune va avea aspectul ascutit al unei turle. Activitatea de constructie a demarat in luna ianuarie 2007. Sectiunea centrala din beton, inalta de 575 m, va avea 160 etaje, cu o suprafata de 495000 mp. O suprastructura din otel, ridicata pe aceasta sectiune, va avea o inaltime care sa faca din turn, cea mai inalta constructie din lume.

S-au turnat circa 18000 mc de beton pentru pilonii acestui turn, iar 15000 mc s-au turnat pentru pilonii pe care s-a turnat podium-ul. Pentru stratul de beton in care s-au prins pilonii s-au turnat 12300 mc de beton. Intreaga cantitate de beton folosita insumeaza 45000 mc, cu o greutate de peste 110000 tone.

Sursa: Daily Mail


Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM Compara toate site-urile de gazduire inainte de a cumpara! YourStock InfoConstruct Codare HTML din PSD
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact