Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Inventatorul notiunii de living-room

Frank Lloyd Wright este creatorul notiunii de living room. In viziunea sa, spatiul din interiorul unei cladiri este sufletul constructiei respective. Arhitectura organica a lui Wright nu imita, doar reinterpreteaza natura, pentru a construi forme care sa se integreze perfect n natura.

La toate acestea se adauga noile tehnologii, precizia inginereasca si materialele de constructie inovatoare si veti avea o viziune de ansamblu asupra arhitecturii lui Frank Lloyd Wright. Unul dintre fondatorii arhitecturii moderne din Statele Unite, Wright a creat unele dintre cladirile ce reprezinta si acum spiritul nord-american. La 26 de ani, n 1893, Wright si fonda propria firma de arhitectura. n anii care au urmat, a creat casele de prerie, cladiri extinse si joase, cu acoperisuri nguste si nclinate, structuri externe suspendate si terase largi. Denumirea de "case de prerie" a fost data de designul lor armonios integrat n peisajul din jurul metropolei Chicago. Casele usoniene, aproximativ 50, au fost create de Wright pentru familiile americane cu venit mediu. Erau de mici dimensiuni, realizate de obicei n forma literei L, pentru a se ncadra n orice lot de pamnt si a lasa spatiu mai mare pentru gradina. Designul era spectaculos, n ciuda dimensiunilor mici si a costurilor reduse - acoperisuri plate, zone mari deschise si iluminare naturala maxima.

Masinile nu erau parcate n garaj, ci sub o structura de lemn foarte simpla, doar cu acoperis.

Fallingwater a deschis un nou capitol n arhitectura americana si este considerata drept cea mai reusita dintre lucrarile lui Wright. Casa a fost construita pentru industriasul Edgar Kaufmann si se afla la 80 km de Pittsburgh. Ridicata deasupra cascadei Bear Run, casa se sprijina pe piloni si pe bolovanii muntelui, care n living strapung podeaua. Peretii au fost ridicati din piatra excavata din apropierea casei. Un pod uneste casa cu camerele de oaspeti si este construit deasupra unui izvor ce se scurge n cascada. Dormitoarele sunt mici, cu tavane joase, mbiind oaspetii sa-si petreaca timpul n zonele comune. Casa este prevazuta cu balcoane largi, construite n consola deasupra apei, si cu scari aparente, care dau direct n apa.

Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM Compara toate site-urile de gazduire inainte de a cumpara! YourStock InfoConstruct Codare HTML din PSD
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact