Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Articole

Petunia

Petuniile, plante anuale cu origine sud-americana, au fost aduse in Europa in urma cu 150 de ani. Datorita florilor delicate, divers colorate, acestea se numara printre cele mai indragite plante din gradina. Perioada de inflorire a petuniilor este foarte indelungata, desfasurandu-se intre lunile mai si octombrie. Gama cromatica a florilor cuprinde nenumarate culori, precum alb, galben, roz, rosu, albastru sau violet, precum si combinatii dintre acestea. Acestea au forma unei palnii, simple sau duble, cu marginea dreapta, ondulata sau franjurata. Petuniile cuprind plante ce fie formeaza tufe compacte, fie sunt curgatoare, cu flori simple sau batute, de diferite marimi. Atat tulpina, cat si frunzele, sunt acoperite cu peri. O caracteristica a petuniilor, ce merita retinuta este faptul ca aceste plante contin o serie de substante toxice.

Modul de ingrijire

Petunia este o planta ce prefera amplasarea in spatiul exterior, in locuri cu o lumina puternica si, preferabil ferite de ploi. Asadar, in situatia in care petuniile tale sunt plantate in ghivece, atunci cand ploua, este indicat sa le muti intr-un loc protejat, precum sub o copertina.

Pentru o dezvoltare cat mai armonioasa, aceste plante necesita o udare abundenta si tratarea saptamanala cu ingrasaminte. De asemenea, este foarte importanta indepartarea imediata a florilor ofilite pentru a permite dezvoltarea noilor exemplare.

Solul pe care aceste plante il prefera trebuie sa fie bine drenat, nisipos, dar in acelasi timp hranitor.

Este deosebit de important ca in zilele foarte calduroase petuniile sa fie udate dupa apusul soarelui sau dimineata, foarte devreme. In caz contrar, frunzele se vor curba si usca, iar petalele isi vor pierde culoarea.

Inmultire

Inmultirea petuniilor se realizeaza prin rasaduri sau semanare directa in gradina. Rasadurile se obtin prin semanare in luna februarie, la o temperatura a solului de 22-25 grade Celsius, pentru ca in luna mai, atunci cand pot fi mutate in exterior, sa fie deja inflorite.

Daunatori

Petuniile pot fi atacate de paduchii verzi care pot fi indepartati printr-un insecticid pe baza de piretru. Pe de alta parte, acestea sunt sensibile la temperaturile scazute si la umezeala excesiva a solului, din aceasta cauza fiind foarte importanta asigurarea unui drenaj corespunzator al apei.

Petunia, o planta a carei ingrijire nu presupune eforturi prea mari, este ideala pentru orice gradina. Prin intermediul variatiei de culori, florile acestei plante reusesc sa insulfleteasca diversele spatii exterioare, precum terasa, gradina sau balconul.

Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM Compara toate site-urile de gazduire inainte de a cumpara! YourStock InfoConstruct Codare HTML din PSD
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact