Dekora TV
Stiri
  • Media Galaxy vine in Craiova cu inovatii si preturi de senzatie

    Din 28 martie, craiovenii vor avea la dispozitie peste 2500 de mp de inovatie tehnologica la preturi fara concurenta... citeste stirea »
  • BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania

    BIFE-SIM va fi locul in care casa mult visata prinde contur, capata forma si devine realitate... citeste stirea »
  • A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai 2013

    GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai... citeste stirea »
Parteneri
Imopedia Palace Tour Floraria Iris Mobira Prod Seminee MOL Editura MJM
Stiri

Certificatul energetic obligatoriu de la 1 ianuarie 2011

Certificatul energetic va fi obligatoriu pentru toate locuintele, chiar si pentru cele din blocurile reabilitate termic, dar n cazul acestora documentul se va obtine mai usor.Prevederile din Legea 372/2005 privind certificatul energetic au intrat n vigoare de la 1 ianuarie 2011.Potrivit actului normativ, prin certificatul energetic potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, n principal, prin consumul total anual specific de energie n kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru ncalzire, apa calda de consum si iluminat, eficienta energetica a apartamentului, prin ncadrarea acestuia ntr-o clasa energetica (de la clasa A - eficienta energetica ridicata, la clasa G - eficienta energetica scazuta), n functie de consumul total anual specific de energie.

Desi s-a constatat ca Romnia trebuie sa preia recomandarile Parlamentului European stabilite de Directiva privind performanta energetica a cladirilor prin introducerea acestui certificat de la 1 martie 2010, Executivul a amnat decizia introducerii certificatului energetic, pe motiv ca procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare si nu exista suficienti auditori energetici.

Conform statisticilor oficiale, majoritatea cladirilor vechi din Romnia sunt ncadrate n clasele energetice C si D, avnd consumuri specifice anuale pentru ncalzire, apa calda de consum si iluminat peste 200 kWh/mc/an.

Certificatul energetic odata eliberat este valabil 10 ani de la data emiterii si se elaboreaza de catre auditori energetici pentru cladiri, persoane fizice atestate.

Ramne nsa de vazut daca se pot ncheia tranzactii si n lipsa acestui document.

Concurs

PREMII:
3 x 15 l vopsea lavabila alba Castel (Cesal) + amorsa ANA (Cesal)

Premiile sunt oferite de catre:

CASTIGATOR CONCURS:
Eugen Costache din Craiova
Castigatorul este asteptat la sediul NSD Amenajari din Craiova, pentru ridicarea premiului.

Parteneri media
Ananocki Web Design ESTV Kiss FM Compara toate site-urile de gazduire inainte de a cumpara! YourStock InfoConstruct Codare HTML din PSD
© Copyright Ananocki Web Design 2008. All rights reserved. Home : Despre : Articole : Video : Emisiuni : Profil : Contact