3 plante pentru noroc si prosperitate

Fie la casa sau apartament, toti avem plante la ghiveci. Cu idei simple sau complicate, incercam sa adaptam spatiul la nevoile noastre de zi cu zi sau sa infrumusetam zona. De aceea, orice plantam la ghiveci trebuie sa reziste pe toata perioada anului si sa fie aducatoare de fericire, prosperitate si noroc.

Superstitie sau nu, asa se spune de cand lumea si pamantul. Sunt legende in jurul lor, dar am creat un cult pentru ele si tehnica feng-shui functioneaza.

Printre plantele cu proprietati magice se numara si cele 3: trifoiul cu patru foi, crinul pacii si bambusul norocos. Ele, ca si altele aduc fericire in orice casa si sunt de un colorit atat de simplu si ofera liniste, bucurie si incredere.

Sa le analizam !

Despre trifoiul cu patru foi se spune este planta fericirii pentru ca potrivit unei legende Eva, dupa izgonirea ei din paradis, a luat un trifoi cu patru foi ca amintire din Gradina Edenului. De aici si idea ca aduce noroc in sanatate, dragoste, prosperitate si te fereste de necazuri. Daca vrei sa o ai in casa trebuie sa sadesti semintele in ghivece mici. Dupa ce rasar, trebuie sa uzi regulat, adica sa aiba in permanenta pamantul umed. Ghiveciul se tine intotdeauna in incaperile luminoase din casa. Aceasta planta este sensibila la schimbarile vremii, astfel incat seara frunzele si florile lui se strang, de parca ar vrea sa pastreze toata lumina pana a doua zi. Ele se strang si cand se apropie ploaia. Trifoiul care aduce noroc iti protejeaza casa, iar frunzele lui cu patru foi sunt considerate benefice.

A doua solutie este Crinul Pacii sau Spathiphyllum. Este simbolul prosperitatii intr-o casa noua si purifica aerul din casa si aduce noroc. Sta de obicei plantata in ghiveci, dar poate sta si in gradina. Deosebit prin frunzelor lucioase, de culoare verde inchis, in forma de teaca, are flori de un alb imaculat. Nu se expune direct in razele soarelui, preferand locurile semiumbrite si umbrite, minunat pentru birou sau camerele din apartament.Cand se planteaza la ghiveci ii trebuie un amestec de sol din nisip, turba si pamant de padure. Se uda regulat si se poate adauga ingrasamant de doua ori pe an.

Tot verde, ingenios si cu energie pozitiva este si bambusul norocos sau Lucky Bamboo. Cunoscut in lume de peste 5000 de ani, bambusul aduce prosperitate, noroc, dragoste si sanatate. Se dezvolta bine daca nu sta in bataia directa a soarelui. Desi poate fi plantat in ghiveci, acesta poate fi tinut fie direct in apa, fie intr-un vas de dimensiuni mici. Creste pana la 70 de cm si iubeste apa, nefiind neaparat nevoie sa stea in pamant sau in sol special. Este suficient sa ii punem pietre diverse si apa. De asemenea, poate fi modelat usor creand diverse forme curbe ale bambusului.

Iata cateva idei de a pastra frumoasa atmosfera din camera si de a aduce prospetime, noroc si aer curat in mediul ambiental !