Acoperis nou

Ce ar trebui sa stim despre realizarea si montarea unui acoperis nou !

Denumirea de nou suna cel mai bine! Fie de la zero, fie dat jos cel vechi si pus un sistem nou-nout, vorbim despre realizarea unui acoperis solid, eficient, rezistent in timp la intemperii: ploaie, vant, soare, grindina, furtuni si estetic. Partea estetica este oferita de arhitect impreuna cu un designer in urma discutiei permanente alaturi de client.

Daca ar fi sa defalcam cele doua notiuni: acoperis nou si inlocuirea acoperisului vechi prin decopertarea intregului acoperis existent si schimbarea radicala a formei initiale sau doar adoptarea aceleasi forme existente, dar cu sistem nou, avem logic, doua solutii practice si rezistente.

Acoperisuri noi cand constructiile sunt la rosu sau finalizate pentru realizarea acoperisului.

Varianta optima este cea din schita proiectului. Se ofera executantului, de regula o firma specializata in astfel de lucrari. Mentionam ca este bine a se cauta referinte despre firma respectiva, fie prin viu grai, fie printr-un search pe internet accesand website-ul, facebook-ul, recenziile, testimonialele si detaliile legate despre firma in cauza – pe care o alegeti, evident. Astfel,o prima parte din munca este rezolvata. Odata contactata firma, se poate stabili necesarul, forma, eventual vreo schimbare anume, termenul de executie, care depinde si de vreme uneori (exemplu: furtuni anuntate, ploi, caldura excesiva) si costul total estimativ al lucrarii.

Avantajul cand lucrezi cu o firma serioasa pentru montaj acoperis , fie cu tabla metalica sau ceramica, tigla metalica sau clasica, ori alte sisteme de invelitori este simplu: nu avem batai de cap, nu cautam nod in papura, nu stam pe capul echipei si la final, rezultatul este cel dorit. Acoperisul trebuie sa arate bine, sa nu fie imperfectiuni nici macar vizibile, sa existe continuitate si fluiditate in aranjarea invelitorii, sa se imbine perfect cu sistemul pluvial si orice sistem pentru zapada sa fie montat conform schitei sau discutiei client-executant.

Nu negam ca se poate intampla sa gasim firme cu mai putin obraz, insa pentru astfel de situatii este o alta discutie si este bine sa spunem mereu lucrurilor pe nume.

Cand stabilim noul acoperis, trebuie tinut cont de sfatul specialistului in a vedea care sunt optiunile pentru un acoperis bun, trainic in timp si sa se incadreze in bugetul clientului. Insa, trebuie sa mentionam ca sunt situatii in care cel stabilit a se ocupa de noul nostru acoperis poate sugera solutii tehnice eficiente, si costul acestora sa fie ok sau sa depaseasca bugetul. Doar in urma unei analize, putem chibzui atent fiecare detaliu si miscare. In cazul celor care apleaza la o firma care executa totul, lucrurile sunt mai simple, primesti la final cheia si treaba este rezolvata.

In cazul clientului direct, lucrurile se schimba, si cum omul e om, nevoia de a controla cateodata este excesiva. Sa stabilim totusi un detaliu: odata ce am dat pe mana unui specialist acoperisul cel nou, trebuie sa avem incredere ca lucrurile vor fi cum trebuie. Sa nu uitam si de clienti suciti sau proprietari cu simtul controlului la fiecare etapa. Insa si ei fac parte din lumea noastra si trebuie intelesi cateodata!

Munca cu o firma este altceva decat cu meseriasul, si nu incape loc de indoiala sau de comentarii neavenite!

In ceea ce priveste partea cealalta dedicata inocuirii acoperisului vechi, prin a da jos tot ce era inainte sau doar o parte in functie de ceea ce se gaseste la fata locului, este o discutie ampla, plina de detalii tehnice, bazate pe ceea ce se descopera la fata locului. De aceea, devine greu si un calcul estimativ a ceea ce urmeaza. Aici lucrurile sunt simple si complicate in acelasi timp!

Varianta optima pentru client si executant este sa se dea jos tot si sa inlocuim totul cu nou-nout: trebuie demontat din partea superioara catre baza, cu grija si cu posibilitatea de a se mai recupera ceva din materialele care sunt date jos, trebuie sa se aiba in vedere si cele existente pe casa si in pod precum cos de fum, cos semineu, eventual cos gratar cu termosistem comun cu zid casa, antena tv, consola energie electrica, fire cablu, telefon si altele, trebuie rezolvata cu grija si zona sarpantei, lemnului vechi, sistemului pluvial vechi, astfel incat sa nu deterioram din zid, centura, grinzi, etc.

Odata rezolvate aceste lucruri se trece la pregatirea terenului pentru montarea sistemului aferent pentru sustinerea invelitorii, parazapezilor si sistemului de scurgere a apei si cele aferente pana la final.

In situatia in care clientul este dornic de a se recupera material in urma decopertarii vechiului acoperis, desi pare mai greu la prima vedere, in functie de starea fizica a invelitorii existente, orice este posibil daca se discuta si se stabileste de comun acord toul. Cu atentie si grija se pot recupera anumite materiale, si in urma analizei finale, sa se stabileasca un necesar, un cost estimativ si un termen de lucru spre finalizare.
Am lasat la urma, insa nu trebuie neglijata stabilirea cand este nevoie de autorizatii si ce fel de acte sunt necesare, in functie de lucrare.

Cand de la bun inceput se ocupa o firma de toate, clientul nu are prea multe de realizat, decat sa puna la dispozitie actele necesare si sa realizeze platile aferente. Cand este vorba despre un client care necesita sa realizeze personal toate actele necesare, poate primi sfatul specialistului in a duce la bun sfarsit cele necesare.

Mai exista si situatia in care nu este nevoie de acte si autorizatii pentru reparatii acoperis, insa pentru aceste detalii puteti stabili simplu cu executantul ceea ce trebuie realizat, in functie de lucrare sau poate fi intrebat la departamentul din cadrul primariei aferente locuintei.

Oricum ar fi situatia, nu trebuie sa disperam, exista specialisti seriosi, exista firme cu vechime in domeniu, care se pot deplasa in orice localitate din tara, cu posibilitati multiple de lucru si conditii de cooperare, exista si meseriasi persoane fizice seriosi, dar exista si posibilitatea lucrului in regie proprie.

Cautati sa fiti informati si sa alegeti solutia optima pentru nevoia
dumneavoastra, vizitand www.acoperisuri-reparatii.ro sau contact direct
cu domnul Florin Baranca, telefon: 0751 359 560 !