Arhitectura si concept unic, Herculum Spa

Herculum Spa este un concept inovativ, dezvoltat impreuna cu o echipa de arhitecti romani care si-a propus sa aduca istoria statiunii si natura in interior, atat prin design, cat si prin materialele naturale.

In 2019, Bacolux Afrodita Resort & Spa**** a primit premiul “Innovative SPA Concept” la Gala ESPA Innovation Awards in Croatia pentru Herculum Spa, precum si “Cel mai bun concept Spa” la Gala Turismului Balnear si Spa din Romania.

Oaspetii sunt intampinati la receptia spa de un perete iluminat care contine elemente de design din flora locala.

Natura se regaseste si in mobilierul din receptia spa prin trunchiuri de copaci.

Aceasta alegere este inspirata de Sequoia Gigantea, cel mai mare arbore din statiune, plantat in anul 1862, o specie rara in Romania, originara din zona Sierra Nevada si un punct de atractie pentru turistii din Herculane.

Culorile calde, inspirate din natura, sunt prezente in designul spa-ului.

Muschii, trunchiurile de copac si plantele naturale folosite pentru decor, au fost alese in intregime din flora locala, pentru crea o experienta de autenticitate a locului.

Istoria si legendele locale s-au imbinat in designul interior prin anumite facilitati. Spre exemplu, jacuzzi-ul cu aburi a fost inspirat din celebra ,,Grota cu aburi,, din Herculane, pe care dacii o considerau un loc mistic, in care puteau sa vorbeasca cu zeii.

Radacinile romane ale locului sunt si acum puternic prezente in Herculane, acestea regasindu-se si la Herculum Spa prin mozaicul din baile calde si saunele umede integrate in Caldarium, o zona care a pastrat numele si traditia romana.

Lemnul si piatra folosite in zona de relaxare au fost alese pentru a crea oaspetilor bucuria unei escapade montane. Una dintre saune a fost inspirata din primul tip de sauna aparut in lume – smoke sauna.

Sauna Afroditei foloseste plante specifice locului pentru a crea o experienta autentica a simturilor, nu doar una vizuala si tactila, dar si olfactiva. Alegerea tapetului pentru aceasta zona este inspirata dintr-o alta particularitate renumita a locului si anume “Pinul negru de Banat”.

Majoritatea materialelor folosite au fost achizitionate din zona si sunt ecologice.

Lumina difuza creeaza o senzatie de liniste si caldura, amintind de apusul asupra muntilor de pe Valea Cernei.

Herculum Spa este alimentat de un izvor propriu de apa termala minerala, concentrata in sulf, cu pH optim pentru piele, oferind oaspetilor cea mai buna optiune pentru terapii balneare.

Cu piscina interioara si exterioara cu apa incalzita, zone de relaxare, fitness, servicii complexe de hidroterapie, fizioterapie, masaje, 5 tipuri de sauna, bazine calde si jacuzzi, Bacolux Afrodita Resort & Spa**** a reusit sa aduca natura vindecatoare in interior.

In curand Herculum Spa se va extinde cu o noua facilitate – Aqua Splash, o zona dedicata exclusiv copiilor, ce va pastra conceptul elementelor naturale atat in design, cat si in materialele folosite. Acesta va oferi celor mici un cadru potrivit pentru ei, cu elemente splash si distractie cu apa.

Multumim, Laura Patru – marketing manager Bacolux Hotels Romania