Caricaturistul Gogu Neagoe revine la Festivalul national de umor „Liviu Oros”- Deva

Maestrul caricaturist GOGU NEAGOE va realiza, in cele 2 zile ale festivalului, caricaturi portrete grafice „la minut” pentru oficialitatile si publicul prezent.
Festivalul național de umor „Liviu Oros”  va incepe sambata, 20 aprilie, de la ora 12:00, in Holul Mare al Centrului Cultural „Dragan Muntean” cu vernisajul Salonului National de Caricatura, Grafica Umoristica „Interludica”, urmat de decernarea premiilor la caricatura si Concursul International de Epigrame „Epigramissima”, ediția a IV-a, in Amfiteatrul „Liviu Oros”.

Gogu Neagoe a fost invitat ca membru in juriu la: Festivalul Folcloric International „Lina Chiralina”- Braila , 8-12 august 2023, Festivalul National de Muzica Populara si Usoara „Corabia de Aur” a XLVIII-a 20-22 septembrie 2023, Corabia, Festival Concursul National al Copiilor „Calusul Romanesc” 14 – 18 iunie 2023 Slatina – Olt, invitat de Onoare la Festivalul International de Folclor “CALUSUL ROMANESC” Caracal – Olt.Gogu Neagoe organizeaza salonul de caricatura la Festivalul National – Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”. din Slatina, judetul Olt, unde aduna alaturi de el alti artisti caricaturisti talentati si impartaseste pasiunea sa pentru arta cu publicul larg.
Gogu Neagoe este un oltean cunoscut in toata lumea, pasionat de creioane si de pictura, caricatura, ale carui opere au ajuns in zeci de tari din Europa, dar si din alte continente. Gogu Neagoe este Ambasador Cultural al Academiei Internationale “Mihai Eminescu”. si a primit inalta distinctie la Gala premiilor de excelenta „10 pentru Craiova”, eveniment aflat la cea de a 5-a editie de 1 Decembrie 2022.

Caricaturistul cunoscut pentru evenimete sociale din Bucuresti si pentru judetul Olt, a sustinut  cazul lui Mateo pe data de 28 mai 2023. Mateo este baietelul unei politiste, agenta la Institutul de Studii de Ordine Publica. Micutul, la 1 an si 2 luni a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala infantia. Terapia nirvana, pe baza de realitate virtuala, terapia niro, pentru stimularea motrica, kinetoterapia si logopedia au devenit ceva elementar in existenta lui, iar micutul beneficieaza de doar 42 de zile de kinetoterapie decontate de stat.
Caricaturistul Gogu Neagoe a fost prezent din nou la hope run Mateo editia a 3-a organizat, de catre Corpul National al Politistilor. ,,Toate caricaturile executate de caricaturistul oltean in cadrul evenimentului caritabil “HOPE RUN for Charity!” au fost donate, Toate fondurile colectate de la participanti au fost predate catre familiei lui Mateo un baietel bolnav.

Artistul caricaturist oltean din Olt  in varsta de 46 de ani si-a dedicat viata operelor de caricatura, ducand pasiunea peste limitele la care se astepta vreodata. A creionat sute de portrete, a intrat in contact cu zeci de personalitati, sefi de state, sportivi si cel mai important, a ales sa-si doneze operele in scopuri caritabile. Artistul pictor caricaturist oltean a absolvit Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” si Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

In anul 2020 , de Ziua Femeii, a participat in Bucuresti la un eveniment caritabil, donand pentru o cauza nobila. Gogu Neagoe a realizat un numar de 246 de portrete participantilor la crosul pentru viata „Hope Run for Alexandra”. Suma colectata de la beneficiarii caricaturilor a fost donata integral pentru ajutorarea politistei de la Brigada Rutiera din Bucuresti, diagnosticata de melanom malign al membrului inferior clark 4.
Gogu Neagoe este membru al Asociatiei Caricaturistilor Profesionisti din Romania din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociatiei Internationale de Arte Plastice din Germania, UNESCO. A participat la numeroase festivaluri nationale si internationale de pictura si caricatura, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din Romania si din strainatate. Caricaturistul oltean este invitat de onoare sau ca membru in juriu an de an la festivaluri de folclor din Romania, cum ar fi Festivalul de folclor „Calusul Romanesc” de la Slatina, cu o traditie de 23 de ani, Festivalul National de Folclor „Cantecele Oltului”, Calimanesti, judetul Valcea, organizat de peste 23 de ani in luna august, de Sfanta Maria, Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineret „Pestisorul de Aur” – Tulcea, care are loc la inceputul lunii august.

Caricaturile artistului sunt expuse in muzee de arta din Australia, SUA – Los Angeles, Iran, Franta, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. In 2013, artistul a donat 4 lucrari pictate in valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sanatate si saraci. De asemenea, a mai participat, fara onorariu, la multe evenimente caritabile de sanatate pentru femei cu probleme de cancer din judetul Olt, realizand caricaturi pentru invitati, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru sustinerea unor proiecte de prevenire si tratament pentru cancerul mamar, precum cel din 2015 pana 2019: „Rotary sustine lupta impotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt”.

Caricaturistul oltean  si-a vandut mai multe lucrari de arta, caricaturi cu personalitati, fotbalisti si 6 portrete ale Simonei Halep  in scop caritabil, toate fondurile stranse fiind folosite pentru achizitionarea  de defibrilatoare medicale automate si au fost montate in centre, magazine din orasul Slatina, Judetul Olt. Maestru caricaturist Gogu Neagoe a oferit portrete si caricaturi, drept multumire pentru eforturile donatorilor si ale medicilor de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Evenimentul organizat de caricaturistul oltean si a avut loc intre 16 si 19 noiembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguina – Bucuresti. Practic, artistul a desenat si oferit 120 de portrete pe zi, se arata într-un comunicat de presa al Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

De asemenea, Gogu Neagoe a initiat si a coordonat concursul de creatie plastica,”Scoala mea cea mai frumoasa”, pentru elevii cu varste intre 6 si 16 ani, din comunele si satele judetului Olt.
Festivalul Național de Umor „Liviu Oros” este organizat de Primaria Municipiului Deva si a Centrului Cultural „Dragan Muntean”.