Pentru a construi un vis este nevoie de mai multe dorinte, de reverii care se afla in gandurile latente, asa cum vine vorba “a visa cu ochii deschisi”.
Cateodată viata te surprinde si visul devine realitate!
Ca si in cazul nostru, fiind fascinati de o poveste a locului, cu imparati si imparatese, care au domnit acum 200 de ani, la Orlat a luat fiinta primul Regiment de Granita din Romania, in al treilea deceniu de domnie a imparatesei Maria Theresa. In acest loc am construit un Conac, peste cele sapte galerii subterane, care au fost folosite odata ca si temnite si apoi pe vremea comunistilor au fost folosite ca depozite de branzeturi. Constructia a durat sapte ani, truditi cu multe sacrificii si provocari, devenind realitate in vara anului 2017.
Dorim sa transmitem pasiunea pentru frumos si relaxarea din mediu rural, nimic mai autentic!
Maretul Conac are tot mai multi oaspeti de soi ales, devenind cunoscut pentru unicitatea lui, pentru bucatele sale traditionale pregatite dupa retete autentice, culese de la producatorii locali si dupa omenia cu care sunt intampinati oaspetii care ajung in Marginimea Sibiului localizata in Transilvania de Sud.
Crama Josif este un loc cu incarcatura istorica, ce a fost readus in actualitate in cadrul unui Conac idilic. Galeriile subterane, sapte la numar, ce dateaza din anul 1730, constructie executat din caramida si piatra dupa arhitectura austriaca, care era la acea vreme in perioada de domnie a imparatesei Maria Theresa, dupa care a fost denumit conacul, erau in subordinea regimentului Graniceresc 1, destinatia lor fiind temnite.
Am amenajat intr-una din galerii o crama pentru degustari de vinuri si evenimente private, degustari asociate corect cu preparate savuroase, cu branzeturi maturate si fructe.
Somelierul casei ce are o experienta de peste 10 ani in acest domeniu povestea intr-un articol despre pasiunea ce l-a determinat sa faca aceasta meserie.
Cazare la conac pentru relaxarea si starea de bine a clientilor sai, Conacul Maria Theresa ofera posibilitati de cazare in camere din bustean, material ales datorita unui numar mare de avantaje si beneficii. Cercetarile arata ca lemnul induce o stare de bine si sanatate doar prin simpla lui prezenta, casele din lemn avand multiple beneficii asupra corpului si mintii asociate cu petrecerea timpului in natura: creste stima de sine si imbunatareste starea de spirit; intensifica abilitatile cognitive; scade nivelul de stres, colesterol si tensiunea arteriala. In plus, lemnul absoarbe excesul de umiditate din aer si il elibereaza atunci cand aerul este foarte uscat, imbunatatind calitatea acestuia. Astfel, lemnul creeaza un microclimat unic si o sursa de energie pozitiva.
Restaurantul Carol este un loc cu poveste, ce a fost creat in cadrul Conacului, construit in prelungirea unor galerii subterane ce dateaza din anul 1730, constructie executata din caramida si piatra dupa arhitectura austriaca.
Restaurantul este decorat in stil Belle Epoque cu obiecte colectionate in decurs de 15 ani din tara si strainatate, obiecte cu istorie si povesti, mestesugite la rang de arta.
De asemenea, oaspetii care ne-au vizitat inca de la deschiderea din vara anului 2017 ne-au donat obiecte pretioase dragi lor si noua pentru a le innobila valoarea expunandu-le.
Restaurantul Carol are o capacitate de 120 locuri situat la parter ce are acces la terasa din piateta conacului care are o capacitate de 150 locuri,unde organizam evenimente private si publice in sezonul cald.
Restaurantele Leopold si Ferdinand la etaj au o capacitate de 100 locuri ce au acces la terasa de la etaj cu o capacitate de 30 locuri.
Specificul culinar al restaurantului este o bucatarie provinciala cu preparate autentice pregatite dupa retete culese de la batranii locului si interpretate de bucatarii Chefi ai Conacului, aducandu-le un plus de savoare in fiecare farfurie. Aromele ierburilor si produselor locale sunt ingredientele potrivite pentru a readuce in amintirea noastra gustul copilariei.
Evenimente
Organizam diverse evenimente aniversare, importante, din viata dumneavoastra intr-un cadru nobiliar cu bucate alese si pregatite cu drag de bucatarii nostri: Vip, corporate, in familie, nunti, petreceri diverse, artistice, live, teatru, film, si evenimente la piscina in aer liber.
Misiunea noastra este de a oferi o experienta ce va deschide toate simturile.Credem cu tarie ca acesta este locul care va schimba perceptia despre ce inseamna relaxarea in mediul rural, imbinand confortul secolului XXI cu decorurile unui conac autentic pentru a scoate la lumina cele mai nobile sentimente ale oaspetilor nostri.