ConstructFEST – aprilie 2021

ConstructFEST este cel mai mare targ european dedicat pietei de constructii si se  desfasoara in perioada 14 – 16 aprilie 2021, exclusive in mediul virtual.

Incepand cu 14 aprilie va avea loc cea de-a patra editie a ConstructFest, exclusive in mediul virtual, organizat la initiative Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB) si EU-CONEXUS, eveniment ce reuneste cele mai importante companii din domeniu, student si potentiali studenti, viitori ingineri constructori. 

ConstructFEST capata valenta europeana, prin alaturarea EU-CONEXUS, Universitatea Europeana pentru Dezvoltarea Durabila si Inteligenta a zonelor urbane de coasta, initiativa sustinuta prin apelul European Universities de catre Comisia Europeana, fiind o prioritate pentru dezvoltarea Spatiului European al Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice.

Desfasurarea evenimentului

Cele trei zile de targ se vor desfasura pe o platforma virtuala, in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi date si studii, perspective si oportunitati din industrie. Studentii interesati de Universitatile Europene si stakeholder-ii din domeniu vor participa la peste 28 de ore de mese rotunde si dezbateri.

“In aceste vremuri atipice, cand invatamantul academic a fost nevoit sa se adapteze rapid unei digitalizari accelerate, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti vine in sprijinul noilor generatii de specialisti din domeniul constructiilor si ii pune in contact direct cu cele mai importante companii din sfera constructiilor, dar si cu universitati europene de top din cadrul consortiului EU-CONEXUS.

Astfel, se constituie bazele parteneriatelor de durata ce au ca scop final consolidarea rolului de inginer constructor la nivel global. Toate initiativele derulate de UTCB, se concentreaza pe dezvoltarea calitatii educatiei prin abordari inovative, dar si prin cooperarea permanenta cu partenerii din industrie.” prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Vacareanu, rector UTCB.

In paralel, se vor organiza Targul Companiilor si Targul Universitatilor, acolo unde studentii  pot aplica la programele de internship, oportunitati academic si de perfectionare in cadrul universitatilor parte din EU-CONEXUS, avand posibilitatea de a solicita in timp real informatii. 

Companiile pot participa de asemenea in cadrul meselor rotunde dedicate care vor aborda tematici de actualitate cu obiectivul de a gasi solutii si abordari cu plus-valoare si prietenoase cu mediul. 

”Educatia acumulata in timpul anilor de studiu conduce la cresterea capacitatii de angajare a absolventilor si la obtinerea de locuri de munca mai bine platite.” dr. ing. Cristian Erbasu, Constructii Erbasu S.A, sponsor principal in cadrul ConstructFEST.

Evenimentul pune la dispozitia companiilor, in premiera, standuri virtuale, spatiu de networking si de prezentare, pentru a facilita interactiunea live cu participantii, in vederea recrutarii si angajarii, dar si pentru cresterea oportunitatilor de business.

“In era vitezei si a internetului, resursa principala de dezvoltare ramane profesionistul. Educatia solida, incurajarea continua si investitia in noile tehnologii defines azi evolutia sanatoasa a societatii. Tinerele generatii dovedesc deschidere spre nou, curiozitate in descoperirea de solutii ingenioase, orientate catre o functionalitate integrata si verde a abordarilor ingineriei. Mai mult, in contextual provocarilor ultimului an, se evidentiaza necesitatea aducerii impreuna a Omului si a Stiintei, devenind, implicit, fundamentale investitia in component tehnologica si atragerea tinerilor spre lumea ingineriei.” Catalin Podaru, Director General Leviatan Design, sponsor principal in cadrul ConstructFEST. 

Alti parteneri care s-au alaturat demersului nostru: ALLBIM NET, Allied Engineers, Avitech, Bog’art, Concept Structure, Concelex, Clarke Energy, Constructii Erbasu S.A,  Heidelbercement, Hilti, Honeywell, Leviatan Design, Magnum Expert, Ovi Group, Popp&Asociatii, RockWool, Saint-Gobain, Strabag, Trust Engineering Group, New Concept Design&Construct, WSP, SBR Soletance Bachy Fundatii, Viarom Construct, Optim Engineers si Steinzeug-Keramo.

Pentru mai multe informatii legate de ConstructFEST, va rugam accesati: www.constructfest.ro/

Pentru inscrieri la eveniment accesati: constructfest.3dview.events.