La ROMEXPO incepe (r)evolutia digitala din agricultura si industria alimentara

In perioada 25 – 29 octombrie, ROMEXPO, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, organizeaza INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 – cel mai important concept de networking agricol si alimentar din Romania.

Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei se desfasoara in pavilionul B1 si pe platformele exterioare ale Centrului Expozitional, iar Targul international pentru industria alimentara are loc in pavilionul B2.

Peste 550 de companii din sectorul agricol si alimentar participa la editia de anul acesta, suprafata expozitionala ocupata la interior si exterior fiind de peste 30.000 mp. La INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 sunt prezente 23 de tari: Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franta, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina si Ungaria, evenimentul inregistrand un grad de internationalizare de 38%.

INDAGRA & INDAGRA FOOD este mult mai mult decat un simplu concept expozitional. Este o platforma dinamica de referinta care serveste ca un adevarat hub de afaceri, unde experti renumiti din industrie se intalnesc pentru a testa tehnologii top din sectorul agricol si alimentar si cel mai important: pentru a face schimb de know – how. INDAGRA promoveaza practicile agricole durabile care respecta mediul inconjurator, tehnologiile moderne care ajuta fermierii sa-si gestioneze eficient resursele si sa-si optimizeze activitatea agricola, iar INDAGRA FOOD impulsioneaza  dialogul si cooperarea dintre cei implicati in procesul de productie, distributie si procesare a alimentelor si institutiile cu rol de decizie sau profesionisti renumiti din acest sector. Fie ca sunteti specialist in agricultura sau pasionat de domeniu, un om de afaceri experimentat din industria alimentara sau un tanar antreprenor in cautare de inspiratie, va asteptam la ROMEXPO sa contribuim impreuna la dezvoltarea sustenabila a sectorului agricol si alimentar, transmite Oana Netbai, PR ROMEXPO.

#INDAGRA2023 aduce in prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol si inovatiile din horticultura, viticultura si zootehnie, si este dedicata atat companiilor de profil din Romania, cat si celor din strainatate.La targ sunt asteptati antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producatori si importatori din domeniul agricol, studenti la facultati cu profil agricol si agroalimentar, reprezentanti ai institutiilor publice, precum si publicul larg.

#INDAGRAFOOD2023 promoveaza practicile responsabile de productie, echipamentele si tehnologiile care accelereaza transformarea digitala a industriei, precum si solutiile ecologice cu impact redus asupra mediului. Manifestarea se adreseaza producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de echipamente si tehnologii pentru industria carnii, dar si reprezentantilor domeniului panificatiei, industrializarii legumelor si fructelor, prelucrarii pestelui si laptelui.

SECTORIZARE INDAGRA

I. SALONUL DE AGRICULTURĂ – PAVILION B1

ZONA A – material săditor, semințe, îngrășăminte

ZONA B– zootehnie/viticultură

ZONA C -mașini, utilaje și echipamente agricole

ZONA D – tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii

II. SALONUL UTILAJELOR AGRICOLE – platformele exterioare 1, 4, 10, 11, V5, V6, 12, 13 și Aleea Negustorilor.

Platformele 12și13-zonă special amenajată pentru animale: ovine, bovine, cabaline și păsări.

SECTORIZARE INDAGRA FOOD

Pavilion B2-utilaje si echipamente pentru industria alimentară, produse alimentare și materii prime.

Platformele exterioare- Pl.B1, Aleea Crown, Aleea Negustorilor: retaileri, comercianți, producători din industria alimentară.

Pe lângă partea expozițională, conceptul INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 oferă participanților și un program de activități conexe tematice.

US TRADE TALKS FORUM – organizat pe 26 octombrie, ora 10:00, în sala Madgearu – de către Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România. Evenimentul reunește factori de decizie guvernamentali și companii din România, Bulgaria, Moldova și Ucraina, prezente la INDAGRA și oferă o suită de oportunități, în special în contextul investițiilor bugetare ale UE și naționale în energie verde, agricultură și infrastructura de irigații.

Conferința „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027″, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, are loc pe 26 octombrie, în Sala Titulescu din pavilionul B3, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Conferința „Cooperative agricole în pragul unui nou exercițiu financiar”- organizată de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – se desfășoară pe 27 octombrie, în Sala Madgearu din pavilonul B3, începând cu ora 10:00.

Conferințele organizate pe 28 octombrie, în Sala Madgearu din pavilionul B3, în intervalul orar 10:00 – 14 :00, de către Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti:

  • Risipa alimentară: o abordare sustenabilă în contextul Strategiei Green Deal a Uniunii Europene;
  • Aspecte privind producerea și utilizarea unui preparat furajer destinat îmbunătățirii performanțelor vacilor de lapte;
  • Evaluarea autenticității în pensiunile rurale din România;
  • Utilizarea fibrelor vegetale în produsele de carne;
  • Microalgele – o nouă sursă de Omega-3.

Simpozionul Tehnico – Știintific organizat de Asociația Generală a Frigotehniștilor din România. Acesta se desfășoară pe 28 octombrie în Sala Titulescu din pavilionul B3, în intervalul orar 11:00 – 15:00.

INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 are și o latură dedicată publicului larg, astfel pe duratacelor 5 zile, vizitatorii sunt invitațisăadmire celemaifrumoaseexemplare de animaleșisăguste din bucateletradiționaleromânești.

www.indagra.ro