Oprim AC-ul noaptea sau nu?

Oprim AC-UL noaptea sau nu ?

Vara este cald si stim cu totii.

Sa ai un aer conditionat poate fi un lux. Sa-l intretii este o necesitate corecta.

Unitatile de aer conditionat absorb caldura din camera si in acelasi timp, elimina aerul rece in incapere. Sunt cel mai bun mod de a raci o camera in mod rapid. Insa, in timp ce temperaturile mai ridicate pot face ca somnul sa fie o lupta, expertii avertizeaza impotriva mentinerii AC pe timp de noapte.

Pot aparea diferite riscuri pentru sanatate asociate cu un somn slab, dar si cresterea costurilor cu energia.

De ce ar trebui sa opresti AC noaptea

Daca locuiesti intr-o zona fierbinte, sa ai AC-ul pornit noaptea pare o problema.Se spune ca o camera mai rece este cea mai buna temperatura pentru somn, plus ca este mult mai ieftin sa faci aer conditionat seara. Expertii in calitatea somnuluI sugereaza ca oprirea acestuia are beneficii pentru somn, precum si pentru facturile de energie.

Daca te-ai trezit vreodată tremurand, stii ca o camera prea rece iti va perturba somnul. Dar, acesta nu este doar dezavantajul evident de a raci noaptea.

Pornind ventilatorul itim p ce dormi poate declansa alergii si te poate face sa te simsi congestionat, ceea ce duce la un somn prost.

Aerul rece cu AC pornit circula prin camera, dar circula si acarieni, spori, polen si ali alergeni. In plus va usca aerul si va va face sa va simtiti congestionat.

Dea semenea, daca veti stranuta, veti avea ochi lacrimati, nas care curge, mancarimi in gat si chiar dificultati de respiratie, ar fi mai bine sa investiti intr-unul dintre cele mai bune purificatoare de aer.

Oprind AC pe timp de noapte, secreaza un mediu de somn mai moderat si mai natural, care este favorabil unui somn mai bun. In plus, absenta zgomotului AC poate contribui la un mediu de dormit mai linistit.

Daca aveti dureri de articulatii sau muschi, AC ar putea contribui la durerile voastre pe timp de noapte.

De ce?

Pentru ca aerul rece concentrat va poate incorda muschii si va poate incorda, provocand și mai multaă durere. Este posibil sa observati chiar ca aveti gatul intepenit de cand ati pornit AC, asa ca nu-l mai utilizati pentru csteva nopti pentru a vedea diferenta.

Oprirea AC pe timp de noapte economiseste si bani

Majoritatea furnizorilor de energie vor avea evaluarile la cel mai scazut nivel pe timp de noapte. Dar oprirea AC va ajuta la economisirea energiei și la reducerea costurilor.

Daca va mentineti camera la o temperatura rezonabila toată ziua, nu trebuie sa porniti AC noaptea, cand nici macar nu veti fi treaz pentru a observa beneficiul.

Unitatile AC sunt printre cele mai mari consumatoare de energie din gospodarii, aspect ce poate duc ela numeroase avarii in plin sezon cald si foarte clad, cand e cea mai mare nevoie.

Oprirea AC pe timp de noapte poate preveni si efortul inutil asupra sistemului si poate optimiza performansa incalzirii.