Perna cu airbag, care elimina sforaitul

La CES(Consumer Electronic Show) 2022, cea mai mare expozitie de tehnologie, pe langa toate produsele smart, gadget si roboti, inventatorii s-au intrecut sa arate si sa demonstreze ca au reusit sa aduca imbunatatiri si calitatii medicale si evident, vietii omului.

Astfel, a fost expusa si o perna inteligenta, cu scopul de a ameliora sau chiar de a vindeca sforaitul. Motion Pillow este o perna cu memory foam care dispune de 4 airbag-uri si un sistem de monitorizare a presiunii, inovata de 10minds.

Are in componenta: perna, o consola si un sistem integrat in perna care se misca si un microfon. Cand dispozitivul detecteaza inceputul sforaitului, trimite un semnal catre perna care se umfla cu ajutorul pungilor de aer, ca si airbag-urile. Si mai important este faptul ca acest model stie sa faca diferenta dintre sforait si alte zgomote.

Perna inteligenta are un cost de 400 de dolari si este disponibila deocamdata, doar in Japonia.

Motion Pillow este perna care detecteaza sunetul de sforait, acesta este captat de o unitate de control separata, conectata prin cablu de perna. Consola preia informatiile si in timp real trimite pernei informatiile prin care isi umfla airbag-urile pentru a optimiza pozitia de dormit si aduce un confort care duce sau elimina complet sforaitul.

O misiune indeplinita in ceea ce priveste pe cel care suporta noapte de noapte sforaitul partenerei sau partenereului.

Dar, efectul cel mai tare al pernei Motion Pillow ar putea fi chiar faptul ca va ajuta la promovarea unor obiceiuri mai bune de somn pe termen lung.

Din punct  de vedere medical, conform cercetatorilor, sforaitul  pe termen lung poate duce la un ritm cardiac neregulat, cunoscut in lume sub numele de aritmie.

Cu usurinta, conceptul ar putea fi implementat si in hoteluri sau cadou pentru angajatii care au problema cu sforaitul si care calatoresc destul de frecvent.